Sposób przygotowania:
Tropikalny sernik z mangoCiasteczkowy spód
Ciastka drobno pokruszyć, dodać miękkie masło i wyrobić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przełożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze, równomiernie ugnieść w dno blaszki.
Masa serowa
Wszystkie składniki zmiksować do połączenia. Masę przelać na ciasteczkowy spód. Piec w kąpieli wodnej w 175 st.C około 60-70 minut (lub dłużej), aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Upieczony pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce minimum 4 godziny.
Tropikalna galaretka
Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. wrzącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać do niej puree z mango i zmiksować. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na schłodzony sernik. Wstawić do lodówki do stężenia tropikalnej galaretki. Smacznego! (inspiracja: Domowa cookierenka Agi)