Sposób przygotowania:
Truskawki w żółtej piance.
Truskawki płuczemy i obieramy. W połowie szklanki mleka zamaczamy 1,5 łyżki żelatyny. Pięć łyżek twarogu słodzimy do smaku, dodajemy kakao i miksujemy. Dwa białka ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę podgrzewamy i wlewamy do masy twarogowej, na koniec piana i delikatnie mieszamy. Najlepiej nadaj się do tego trzepaczka. Wylewamy na spód tortownicy i odczekujemy chwilkę aby się zsiadło. Posypujemy preparowanym ryżem i wykładamy truskawki. W następnej połowie szklanki mleka zamaczamy żelatynę( według proporcji zalecanych przez producenta) i kurkumę. Resztę twarogu, mleka, słodziku miksujemy razem. Dodajemy sok z cytryny i skórkę. Następnie podgrzewamy żelatynę z kurkumą i wlewamy do masy twarogowej, dokładnie miksujemy aby nie było żółtych smug. Jeszcze piana z reszty białek...delikatne łączenie i wylewamy na truskawki. Po stężeniu dekorujemy polewą. Wszystkie składniki na polewę podgrzewamy, bez mleka w proszku. Mieszamy, zagęszczamy mlekiem i gotowe.