Sposób przygotowania:
Truskawkowa pianka na śmietanie z białą czekoladą
CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić dodać cukier i dalej ubijać, następnie zmniejszyć obroty i dodać żółtka. Obie mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko i delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej. Wylać na blachę i piec w 180 st około 25-30 min. Wystudzić.
Białą czekoladę roztopić- schłodzić. Galaretki zagotować w 2 szklankach wody( przepis na opakowaniu). Śmietaną ubić, dodać cukier puder następnie wlać schłodzoną czekoladę, a na końcu lekko tężejące galaretki. Wyłożyć na zimne ciasto.
Na piance układać truskawki. 3 galaretki ugotować w 3 szklankach wody, dać do schłodzenia. Lekko tężejące zalać truskawki, wstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
Białą czekoladę roztopić- schłodzić. Galaretki zagotować w 2 szklankach wody( przepis na opakowaniu). Śmietaną ubić, dodać cukier puder następnie wlać schłodzoną czekoladę, a na końcu lekko tężejące galaretki. Wyłożyć na zimne ciasto.
Na piance układać truskawki. 3 galaretki ugotować w 3 szklankach wody, dać do schłodzenia. Lekko tężejące zalać truskawki, wstawić do lodówki na około 3-4 godziny.