Sposób przygotowania:
Truskawkowa rozkosz
Biszkopt:
Jaja ubić z cukrem do białości. Mąkę przesiać przez sitko razem z mąką ziemniaczaną. Dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę z papierem i piec około 25 minut w 180 stopniach. Piekłam na blaszce 25 na 35 cm. Wystudzić i przekroić na dwie części.
Krem:
Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Stopniowo dodać zimny budyń i wymieszać. Biszkopty przełożyć kremem wierzch również.
Na krem ułożyć truskawki i zalać dobrze tężejącą galaretką . 3 galaretki należy rozpuścić w 1 l wody.
Dobrze schłodzić.
Jaja ubić z cukrem do białości. Mąkę przesiać przez sitko razem z mąką ziemniaczaną. Dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę z papierem i piec około 25 minut w 180 stopniach. Piekłam na blaszce 25 na 35 cm. Wystudzić i przekroić na dwie części.
Krem:
Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Stopniowo dodać zimny budyń i wymieszać. Biszkopty przełożyć kremem wierzch również.
Na krem ułożyć truskawki i zalać dobrze tężejącą galaretką . 3 galaretki należy rozpuścić w 1 l wody.
Dobrze schłodzić.