anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Truskawkowa rozkosz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Bardzo delikatne i smaczne ciasto. Trudno zaprzestać jego jedzenie na jednym kawałku. Polecam serdecznie.

Truskawkowa rozkosz

Składniki:

Truskawkowa rozkosz

biszkopt

krem

  • 500 ml. Mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 300 g masła
  • 150 g cukru pudru

dodatkowo na wierzch

Sposób przygotowania:

Truskawkowa rozkosz
Biszkopt:

Jaja ubić z cukrem do białości. Mąkę przesiać przez sitko razem z mąką ziemniaczaną. Dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przełożyć na blachę z papierem i piec około 25 minut w 180 stopniach. Piekłam na blaszce 25 na 35 cm. Wystudzić i przekroić na dwie części.

Krem:

Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Stopniowo dodać zimny budyń i wymieszać. Biszkopty przełożyć kremem wierzch również.

Na krem ułożyć truskawki i zalać dobrze tężejącą galaretką . 3 galaretki należy rozpuścić w 1 l wody.

Dobrze schłodzić.