Sposób przygotowania:
Proste ciasto z truskawkami i galaretką
Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie i pojedynczo dodawać żółtka. Mąki z proszkiem przesiać, dodać d masy i wymieszać łyżką drewnianą. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec 20 minut w temp. 180 st C lub 30-35 minut w prodiżu. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu (na moim było by dodać mleko i masło dlatego są one w składnikach). Galaretki przygotować z mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu. Biszkopt wystudzić i odwrócić do góry dnem lub zdjąć wierzchnią skórkę. Umieścić na blaszce. Wylać na niego krem i ułożyć nierozmrożone truskawki. Wszystko zalać tężejącą galaretką i wstawić w chłodne miejsce by całość zastygła.