SUPERPRZEPIS

Truskawkowe serce

  • brzdąss
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Truskawkowe serce Więcej zdjęć (3)

Słodkie wnętrze serduszka ucieszy każdą WALENTYNKĘ i nie tylko....

Składniki:

Truskawkowe serce

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowe serce
PRZYGOTOWANIE : Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i kakao, dodaj pokrojone zimne masło, składniki mieszaj, aż uzyskasz kruszonkę. Dodaj 3-4 łyżki zimnej wody, zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim foremkę w kształcie serca i włóż do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzej do 180 st.C. na wierzch ciasta połóż papier do pieczenia i obciąż ciasto fasolą i piecz 20 minut. Zdejmij fasolę i papier i piecz jeszcze 10 minut. Ciasto należy wystudzić przed wyjęciem z formy. MUS : truskawki lekko rozmroź, zmiksuj z cukrem i kremówką. Żelatynę rozpuść w 1/5 szklanki gorącej wody (zamiast żelatyny można użyć galaretkę truskawkową : 1 torebka na 3/4 szklanki wody), ostudź i połącz z masą truskawkową. Tężejący mus nałóż do serca, wstaw do lodówki, Przed podaniem oprósz cukrem pudremSMACZNEGO
Truskawkowe serce
Tak powinno wyglądać gotowe ciasto. Nie powinno kleić się do miski
Truskawkowe serce
Dokładnie obklejamy ciastem wysmarowane brzegi formy