Sposób przygotowania:
Truskawkowe serce
PRZYGOTOWANIE : Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i kakao, dodaj pokrojone zimne masło, składniki mieszaj, aż uzyskasz kruszonkę. Dodaj 3-4 łyżki zimnej wody, zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim foremkę w kształcie serca i włóż do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzej do 180 st.C. na wierzch ciasta połóż papier do pieczenia i obciąż ciasto fasolą i piecz 20 minut. Zdejmij fasolę i papier i piecz jeszcze 10 minut. Ciasto należy wystudzić przed wyjęciem z formy. MUS : truskawki lekko rozmroź, zmiksuj z cukrem i kremówką. Żelatynę rozpuść w 1/5 szklanki gorącej wody (zamiast żelatyny można użyć galaretkę truskawkową : 1 torebka na 3/4 szklanki wody), ostudź i połącz z masą truskawkową. Tężejący mus nałóż do serca, wstaw do lodówki, Przed podaniem oprósz cukrem pudremSMACZNEGO