Sposób przygotowania:
Truskawkowe serduszka
Gotujemy grysik na gęsto na mleku z dodatkiem cukru. Pod koniec gotowania dodajemy masło i mieszamy dopóki się nie rozpuści. Po zdjęciu z ognia mieszamy od czasu do czasu, by nie zrobił się kożuch. Myjemy i obieramy truskawki. Do foremek w kształcie serc układam na dnie połówki truskawek, posypujemy dno płatkami migdałowymi. Przestudzony krem grysikowy nakładamy do foremek zostawiając miejsce na pół centymetrową warstwę czekolady. Pozostałe truskawki kroimy w kostkę i wciskamy w masę. Topimy czekoladę z dodatkiem wody różanej, dodajemy orzechy- mieszamy i lekko studzimy. Dodajemy popping, mieszamy i uzupełniamy foremki masą czekoladową z różanym aromatem do pełna. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Wyjmujemy deserki na talerz. Podajemy udekorowane listkami melisy.