pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Truskawkowiec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, polecam! jest bardzo dobry

Truskawkowiec Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Truskawkowiec

 

  • BISZKOPT
  • 6 jajek
  • szklanka cukru
  • 3/4 szklanki maki
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA
  • 2 kisiele truskawkowe
  • galaretka truskawkowa
  • 20 dag masła
  • LUKIER
  • szklanka cukru pudru
  • 3 łyżki mleka
  • 2 dag masła

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowiec
BISZKOPT: Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy ubijemy dodajemy żółtka. Łyżką wmieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blachę. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach. MASA: Kisiele gotujemy w dwóch szklankach wody. Wlewamy galaretkę galaretkę rozpuszczoną w pół szklance wody i roztopione masło. Mieszamy i odstawiamy do stężenia. LUKIER: Mleko podgrzewamy, mieszając wsypujemy cukier puder i wlewamy roztopione masło. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.Ciasto przekrawamy na pół. Przekładamy tężejącą masą. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch smarujemy lukrem i schładzamy.
Truskawkowiec
Tak wygląda z boku