Sposób przygotowania:
Truskawkowiec 2
Na początku żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier biały, 1 cukier waniliowy, budyń.Odstawić do wystygnięcia.Zimny wymieszać z masłem. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem. Na koniec zrobić polewę. Truskawki opłukać, osuszyć i przełożyć do garnka.Przy użyciu blendera dokładnie zmiksować.Konsystencja powinna być gładka.Garnek postawić na małym ogniu.Zagrzać.Dodać galaretki.Mieszać do momentu,aż galaretki się rozpuszczą. Następnie odstawić garnek w chłodne miejsce do wystygnięcia.Gdy polewa zacznie tężeć wylać ją na wierzch ciasta. Można dodatkowo udekorować ciasto całymi truskawkami na wierzchu. Ciasto przechowywać w lodówce.Smacznego.