Sposób przygotowania:
Truskawkowo orzechowe lody w deserze
Do miski wlewam schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijam na sztywno. Dodaję jogurt grecki, cukier puder i ubijam dalej. Porzeczki Truskawki myje, obieram i miksuje blenderem, Dodaję do masy śmietanowej, razem z orzechami tartymi i mieszam. Wlewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika. co 30 minut miksuje lody żeby się nie skrystalizowały. Robię to przez 3 h. Brzoskwinie kroje na pół, grilluje i układam na każdej połówce gałkę lodów. Posypuje tartymi orzechami. Serek mascarpone rozrabiam z cukrem pudrem. Układam na talerzu po jednej łyżce. Pięć truskawek odłożyłam sobie do zrobienia kwiatka. Pokroiłam je na plastry i układałam w rozetę na serku. to samo zrobiłam z morelami. Maliny ułożyłam w około w kwiatka,do każdej włożyłam grono jagody w środek wsypałam łyżeczkę jagód. Talerz udekorowałam malinami, listkami melisy. Z reszty malin i truskawek zrobiłam sos.Owoce zmiksowałam blenderem i wylałam na talerz, posypałam orzechami