Sposób przygotowania:
Truskawkowy raj
Mus truskawkowy: Do kubka takiego z 500 ml wsypujemy dwie galaretki truskawkowe . Zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia. Do kielicha wkładamy truskawki umyte ( 15 szt. zostawiamy do udekorowania ciasta ) i zalewamy je rozpuszczoną gorącą galaretką. Blenderujemy koło 5 minut . Bierzemy papier do pieczenia spinamy go zszywaczem –rogi aby nam powstał środek do blaszki . Wkładamy w blaszkę i układamy biszkopty okrągłe gęsto i ciasno. Teraz wlewamy na biszkopty mus truskawkowy , tak delikatnie aby nam biszkopty się nie podniosły .( Jak się podniosą to dociskamy je do dna ,nasączą się i osiądą ) Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny ( tyle mi zastygało). Gotujemy mleko ( ¾ litra wlewamy do garnka) dodajemy margarynę i cukier , mieszamy do rozpuszczenia.W pozostałym mleku rozrabiamy trzy budynie śmietankowe i dodajemy do gotującego się mleka , mieszamy do zgęstnienia. Układamy na zastygłym musie truskawkowym biszkopty i zalewamy gorącym budyniem i do lodówki znowu na jakąś godzinę. Teraz ubijamy śmietanę i dekorujemy dekoratorem ciasto. Kroimy truskawki na pół i dekorujemy nasze ciacho.znowu do lodówki do schłodzenia najlepiej na noc zostawić .
lalunia