aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Trzy bit tradycyjny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny trzy bit lubię tą wersję.

Trzy bit tradycyjny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Trzy bit tradycyjny

 

  • Biszkopt kakaowy:
  • 8 jaj
  • 8 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 2 duże opakowania herbatników
  • 1 puszka kajmaku
  • 0,5 margaryny

 

Sposób przygotowania:

Trzy bit tradycyjny
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy najpierw żółtka i mieszamy, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i ocet. Mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremkach 25/36. Margarynę ucieramy z kajmakiem. Na biszkopt dajemy trochę masy na nią herbatniki- masa- herbatniki- masa- herbatniki- masa i biszkopt. Dowolna dekoracja.
Trzy bit tradycyjny
Przygotowujemy biszkopt kakaowy na końcu wsypujemy kakao z mąką i proszkiem do pieczenia.
Trzy bit tradycyjny
Margarynę łączymy z kajmakiem, lekko miksujemy.
Trzy bit tradycyjny
Przekładanie ciasta warstwami herbatników i masy.

Tagi:

biszkopt