gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Trzy kolory- rolada

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre i pomysłowe, polecam

Trzy kolory- rolada

Składniki:

Trzy kolory- rolada

 

Sposób przygotowania:

Trzy kolory- rolada
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Mąkę i proszek wymieszać i wsiać do miski. Wymieszać łyżką. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać jeszcze łyżkę mąki i wymieszać, do drugiej dodać kakao i wymieszać. Największą brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać na zmianę po skosie białą i czarną masę. Jedną masę obok drugiej. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25 min. MASA: Odlać trochę mleka, resztę zagotować. Do odlanej części dać: cukier wanilinowy, maki i żółtka. Gdy się mleko zagotuje wlać mleko z roztartymi składnikami i mieszać, pod koniec dodać galaretkę w proszku. Mieszać aż się zagotuje. Odstawić z ognia. Ostudzić. Gdy budyń będzie zimny zmieszać go z margaryną i cukrem. Nałożyć na upieczony biszkopt i zwinąć w wilgotnej ściereczce. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.