Sposób przygotowania:
Trzy placki drożdżowe z makiem
Mąkę wsypać do dużej miski , dodać masło i zrobić tak jakby kruszonkę , dodać cukier , cukier waniliowy , sól , jaja i żółtka
Drożdże rozmieszać w śmietanie i wlać do mąki
Wyrobić gładkie ciasto, podzielić na 3 części
Rozwałkować 3 placki i przekładać masą makową
Tak przygotowany placek zostawić najlepiej na noc w chłodnym miejscu , przed pieczeniem wierzch placka posmarować roztrzepanym jajkiem
Piec oko. 30-40 minut w 175*C w zależności od piekarnika
Drożdże rozmieszać w śmietanie i wlać do mąki
Wyrobić gładkie ciasto, podzielić na 3 części
Rozwałkować 3 placki i przekładać masą makową
Tak przygotowany placek zostawić najlepiej na noc w chłodnym miejscu , przed pieczeniem wierzch placka posmarować roztrzepanym jajkiem
Piec oko. 30-40 minut w 175*C w zależności od piekarnika
gosia56