Sposób przygotowania:
Tuna rolls - Negitoro Maki
Ryż przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Składniki sosu podgrzewać i mieszać aż do ich rozpuszczenia, a następnie wymieszać z ugotowanym ryżem. Wystudzić.
Arkusz nori rozłożyć na macie do zawijania i nałożyć do 3/4 długości ryż. Na ryż nałożyć serek i rozsmarować, wzdłuż dłuższego boku ułożyć kawałki tuńczyka, paski ogórka i szczypiorek, a następnie zwinąć przy pomocy maty.
U mnie 2 rolki z łososiem, 2 z tuńczykiem i 1 z surimi.
Arkusz nori rozłożyć na macie do zawijania i nałożyć do 3/4 długości ryż. Na ryż nałożyć serek i rozsmarować, wzdłuż dłuższego boku ułożyć kawałki tuńczyka, paski ogórka i szczypiorek, a następnie zwinąć przy pomocy maty.
U mnie 2 rolki z łososiem, 2 z tuńczykiem i 1 z surimi.