Sposób przygotowania:
Tuńczyk z lubczykiem i innymi ziołami
Najpierw przygotowuję marynatę( lepsza była by ze świeżych ziół, niestety nie miałam akurat) Do miski wlewam olej, dodaję zioła, mieszam wszystko. Każdy stek dokładnie pokrywam marynatą. Następnie owijam miskę folią i wkładam na przynajmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewam rondel z powłoką grillową (można na grillu) i smażę rybki, po 4 minuty z każdej strony. Jak usmażone wkładam do nagrzanego do 160st.C piekarnika. I zostawiam w nim tuńczyka na 20 minut, aby spokojnie "doszedł". Podaję z surówką z selera i marchwi, ziemniakami oraz sosem pieczarkowym.
Smacznego:)
Smacznego:)
przejs
zbysiowa
Musisz konieczne zrobić aby się dowiedzieć, przyprawy dobierałam po...zapachu, efekt??? Wyśmienity:)
przejs
Zrobię na pewno - po pierwsze dlatego, że mam straszliwą "chcicę" :P na ryby, po drugie te zioła naprawdę wspaniale pachną prze monitor :) Więcej takich przepisów, zgodnie z tym co nos podpowiada, poproszę :)
olmanka