Sposób przygotowania:
Tutti-Frutti
Na stolnicę wysypujemy mąkę i oddzielamy żółtka od białek (żółtka dodajemy do mąki czyli do ciasta a białka do miseczki) do tego wsypujemy cukier waniliowy , proszek do pieczenia , śmietanę oraz margarynę.
Przy użyciu noża gnieciemy ciasto.
Po zagnieceniu ciasta dzielimy go na pół i jedyną połowę wsadzamy do zamrażalnika a drugą rozprowadzamy ręka na prostokątnej foremce wysmarowanej masłem lub margaryną .
Obieramy jabłka ze skórki i kroimy od razu na ciasto.
Posypujemy cynamonem i odrobiną cukru kryształu .
Przechodzimy dalej:
Do wybitych wcześniej do miseczki białek dodajemy odrobinę soli.
I ubijamy pianę , po ubiciu dodajemy 1 kisiel oraz 1 szklankę cukru.
Tak ubitą pianę wykładamy na jabłka , a ciastem z zamrażalnika robimy górę czyli ścieramy na tarce jarzynowej..
Wszystko to pieczemy w piekarniku w temperaturze 150stopni około 45minut.
SMACZNEGO!
Przy użyciu noża gnieciemy ciasto.
Po zagnieceniu ciasta dzielimy go na pół i jedyną połowę wsadzamy do zamrażalnika a drugą rozprowadzamy ręka na prostokątnej foremce wysmarowanej masłem lub margaryną .
Obieramy jabłka ze skórki i kroimy od razu na ciasto.
Posypujemy cynamonem i odrobiną cukru kryształu .
Przechodzimy dalej:
Do wybitych wcześniej do miseczki białek dodajemy odrobinę soli.
I ubijamy pianę , po ubiciu dodajemy 1 kisiel oraz 1 szklankę cukru.
Tak ubitą pianę wykładamy na jabłka , a ciastem z zamrażalnika robimy górę czyli ścieramy na tarce jarzynowej..
Wszystko to pieczemy w piekarniku w temperaturze 150stopni około 45minut.
SMACZNEGO!