beciaf

beciaf

Kucharz
[Przepisów: 33]

Tutti-Frutti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i proste ciasto do kawy

Tutti-Frutti

Składniki:

Tutti-Frutti

 

  • Biszkopt
  • 6 jajek
  • 12 łyżek cukru i mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op.cukru waniliowego
  • Do przełożenia
  • 1puszka brzoskwiń i ananasa
  • mała kiść winogron białych i ciemnych
  • 2-3 banany
  • 2 galaretki cytrynowe -rozrobione w 2szkl.wody
  • 0.5l kremówki 30%
  • 2 łyżki pudru
  • 2 op. śmietan-fix
  • lukier cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Tutti-Frutti
Ciasto; białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę dodać żółtka następnie przesianą mąkę z proszkiem ,delikatnie wymieszać . Wylać na blachę(30x40cm) wyłożoną pergaminem i piec w 180st.około 30 minut. Ostudzić i przekroić na pół.Na spodzie ciasta rozłożyć owoce;brzoskwinie i ananasy pokroić na kawałki, winogrona umyć przekroić na pół i wypestkować, banany pokroić w plastry zalać tężejącą galaretką odstawić do lodówki . Następnie ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ,rozłożyć na owocach przykryć drugą częścią ciasta . Całość polać lukrem cytrynowym.Ciasto schłodzić .SMACZNEGO!