Twaróg wiosenny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biały ser rozkruszyć w misce widelcem, dodać jogurt, pieprz, sól, wymieszać, porozbijać grudki. Rzodkiewkę umyć, odciąć ogonki, po

Twaróg wiosenny

Składniki:

Twaróg wiosenny

 

  • 1/2 kg ulubionego sera białego (może być maślankowy, tłusty lub półtłusty)
  • 1 kubeczek naturalnego jogurtu, lub gęstego jogurtu typu bałkańskiego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ pęczka koperku
  • 1 zielony ogórek sałatkowy
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Twaróg wiosenny
Biały ser rozkruszyć w misce widelcem, dodać jogurt, pieprz, sól, wymieszać, porozbijać grudki. Rzodkiewkę umyć, odciąć ogonki, pokroić w kostkę, ogórek pokroić w kostkę, szczypiorek i koperek drobno posiekać . Twaróg zamieszać i podawać ze świeżym pieczywem albo z grzankami. Pyszne danie na niedzielne śniadanie.

Tagi:

sery ser