mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Twarogowy placek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sernikowy placek na każdą okazję.

Twarogowy placek

Składniki:

Twarogowy placek

 

  • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
  • 1 szklanka cukru białego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3 żółtka jajek
  • pół szklanki oleju
  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego

 

Sposób przygotowania:

Twarogowy placek
Na początku w misce umieścić jajka, cukier biały, cukier waniliowy i żółtka. Składniki dokładnie utrzeć. Następnie dodać ser twarogowy z wiaderka. Dokładnie połączyć przy użyciu miksera. Później dodać olej, mleko i budynie w proszku. Ponownie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ok. 50 minut. Po upieczeniu placek wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimny polać czekoladową polewą. Smacznego.