Sposób przygotowania:
Tymiankowy ryż na bulionie
Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej z masłem. Wrzucić drobno pokrojone cebule i smażyć mieszając aż się zacznie lekko rumienić. Dodać usiekane listki tymianku . Zamieszać. Wsypać ryż i mieszając smażyć do lekkiego zeszklenia. Zalać gorącym bulionem i gotować na małym gazie aż ryż wchłonie cały płyn - trwa to ok. 20 minut. Po ugotowaniu gdy ryż jest już gotowy wymieszać by był sypki- najlepiejwidelcem .
![Tymiankowy ryż na bulionie Tymiankowy ryż na bulionie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tymiankowy-ryz-na-bulionie-205163.jpg)
![Tymiankowy ryż na bulionie Tymiankowy ryż na bulionie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tymiankowy-ryz-na-bulionie-205164.jpg)
![Tymiankowy ryż na bulionie Tymiankowy ryż na bulionie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tymiankowy-ryz-na-bulionie-205165.jpg)
![Tymiankowy ryż na bulionie Tymiankowy ryż na bulionie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tymiankowy-ryz-na-bulionie-205166.jpg)