Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkiem
Rabarbar opłukać, pokroić na kawałki.
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać z rabarbarem i oba cukrami.
Ciasto :
Masło utrzeć z cukrem do białości.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła, wybijać po jednym jajku, cały czas ucierać.
Na samym końcu wsypać przesianą mąkę, utrzeć.
Tortownicę o wymiarach 26 cm, wysmarować tłuszczem, ciasto wylać do tortownicy, na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar z jabłkiem,wstawić do nagrzanego do 180 stop C piekarnika, piec przez 40 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać z rabarbarem i oba cukrami.
Ciasto :
Masło utrzeć z cukrem do białości.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła, wybijać po jednym jajku, cały czas ucierać.
Na samym końcu wsypać przesianą mąkę, utrzeć.
Tortownicę o wymiarach 26 cm, wysmarować tłuszczem, ciasto wylać do tortownicy, na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar z jabłkiem,wstawić do nagrzanego do 180 stop C piekarnika, piec przez 40 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.