Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciasto z dodatkiem cynamonu

Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy

Składniki:

Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy

 

  • Ciasto:
  • 1 kostka margaryny Kasi
  • 4 żółtka
  • 25 dkg cukru pudru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • Posypka:
  • 7 dkg Kasi
  • 7 dkg cukru pudru
  • 10 dkg kokosu
  • 2 kg jabłek
  • cynamon

 

 

Sposób przygotowania:

Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy
Margarynę, żółtka i cukier puder utrzeć. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blachę. Rozwałkować.
Jablka obrać i zetrzeć na grubym tarle na ciasto. Posypac cynamonem.
Kasię zagnieść z cukrem pudrem i kokosem. Włożyć do zamrażarki na kilka minut. Gdy będzie twarde zetrzeć na tarce na jabłka. Piec w 180 stopniach ok. 1 godziny.