czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Niezwykle szybkie ciasto z dodatkiem świeżych owoców i nutką aromatycznego cynamonu. Idealne na letnie popołudnie

Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju

 

Sposób przygotowania:

Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsypać cynamon, wymieszać. Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń. Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju
Zmiksować wszystkie składniki ciasta, na blachę
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju
na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń, upiec

Tagi:

jajko jajka