Sposób przygotowania:
Ucierany mojej skromnej roboty
Do miski wrzucić mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać ze sobą a następnie wmieszać do nich budyń waniliowy. Wymieszać dokładnie raz jeszcze i potem włożyć jeszcze proszek do pieczenia. Gdy wszystko będzie wymieszane odłożyć na chwilę. Margarynę rozpuścić. Odstawić do ostygnięcia. Oddzielić białka od żółtek. Biała włożyć na 10 minut do lodówki. Po 10 minutach posolić szczyptą soli i ubijać. Gdy ubijemy dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka. Mieszać od tego momentu łyżką. Następnie wmieszać łyżką mąki ze wszystkimi składnikami sypkimi. Na koniec wlać margarynę. Wymieszać wszystko razem. Gotowe ciasto przelać na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec 40 minut. Na koniec posypać cukrem pudrem.