jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

SUPERPRZEPIS

Uczta dla oczu.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rzeźby w warzywach ucztą dla oczu na tajskim wieczorze.

Uczta dla oczu. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Uczta dla oczu.

 

  • 1 duża rzodkiew (sopel)
  • 1 papryka zielona
  • 1 marchewka
  • mała cukinia
  • kilka gałązek koperku
  • kilka gałązek mięty
  • sałata
  • ziarenka kminku

 

Sposób przygotowania:

Uczta dla oczu.
Odcinamy z dolnej części sopla 3 cm krążki, nacinamy listki.
Z marchewki wycinamy słupki, które wkładamy w środek.
Z kawałków cukinii wycinamy różyczki.
Układamy dekorację na talerzu na sałacie z listkami mięty i kopru.

Z grubej części sopla wycinamy łabędzia. z grubszej części tułów
z cieńszej głowę z szyją - spinamy je razem wykałaczkami.
Dziubek wycinamy z marchewki.
Ze ścinków wycinamy kwiaty, z papryki liście nenufarów. Układamy dekorację na niebieskim talerzu.
Uczta dla oczu.
Dziubek wycinamy z marchewki a oczy zaznaczmy ziarenkami kminku.
Uczta dla oczu.
Układamy dekorację na niebieskim talerzu.
Uczta dla oczu.
Układamy dekorację na talerzu na sałacie z listkami mięty i kopru.
Uczta dla oczu.
Z kawałków cukinii (plastrów) wycinamy różyczki.