2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Udka całe w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Udka można podać również na kolację ,smakują wyśmienicie z białym pieczywem i pieczarkami duszonymi na maśle

Udka całe w ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka całe w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Udka całe w ziołach
Udka myjemy pod bieżącą wodą osuszamy ,nacieramy z każdej strony oliwą z oliwek .Przyprawę do kurczaka zioła prowansalskie i paprykę ostrą oraz pieprz i sól mieszamy wszystko razem z w miseczce i tak przygotowaną mieszanką posypujemy z każdej strony naoliwione udka. Cebulę obieramy kroimy w piórka . Udka układamy w naczyniu żaroodpornym wierzch obsypujemy cebulą naczynie zamykamy i wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 minut w temp 180* parę minut przed końcem pieczenia naczynie otworzyć i mięso przyrumienić.
Udka całe w ziołach
udka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym
Udka całe w ziołach
nastepnie nacieramy oliwą i ziołami z każdej strony
Udka całe w ziołach
obsypujemy pokrojoną cebulą w piórka i pieczemy