pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Udka duszone z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny kurczak z młodą kapustą

Udka duszone z kapustą

Składniki:

Udka duszone z kapustą

 

  • 1/2 młodej kapusty
  • 4 ćwiartki kurczaka
  • olej do smażenia
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki kopru pokrojonego
  • papryka mielona
  • sok z cytryny
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Udka duszone z kapustą
Aby zrobić udka duszone z kapustą trzeba udka z kurczaka natrzeć przyprawami ( papryką , solą i pieprzem ) . Obsmażyć na oleju na rumiano . Kapustę pokroić w paski i zalać osoloną wodą . Gotować 20 minut . Odcedzić .Włożyć do garnka . Dołożyć masło i koper .Zamieszać. Na kapuście ułożyć udka i podlać szklanką wody . Przykryć i dusić 45 minut . Odłożyć udka na chwilę . Kapustę doprawić koprem , cukrem , maggi , sokiem z cytryny . Zasypać mąką i zagotować .
Podawać z ziemniakami gotowanymi .