msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Udka estragonowe z grilla.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pachnący i chrupiący kurczak z grilla.

Udka estragonowe z grilla.

Składniki:

Udka estragonowe z grilla.

 

 

  • 5 udek z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki estragonu
  • 2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżeczki papryki mielonej ostrej

 

 

Sposób przygotowania:

Udka estragonowe z grilla.
Mięso opłukać,podzielić udka na połowy.Osuszyć, lekko posmarować olejem.
Sól,estragon,papryki słodką i mieloną wymieszać i obficie natrzeć mięso.Odstawić do lodówki na kilka godzin (można doprawić dzień przed grillowaniem).
Mięso piec na grillu, często przewracając na drugą stronę.Najlepiej wybierać mniejsze udka, by dobrze się dopiekły w środku.Mięsko pięknie pachnie i świetnie smakuje.Polecam!