Sposób przygotowania:
Udka kacze pieczone w piekarniku
► Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć nadmiar tłuszczu i natrzeć solą, słodką papryką i majerankiem / odstawić na chwilę /.
► W garnku na mocno rozgrzanym tłuszczu obsmażyć udka ze wszystkich stron. Następnie ułożyć je w żaroodpornym naczyniu skórą do góry. Mięso przykryć ( ja przykryłem drugim takim samym naczyniem żaroodpornym ) i piec przez około 90 minut w temperaturze 180 C / Termoobieg /. Udka obracać co jakiś czas, aż będą miękkie a skórka równomiernie zrumieniona.
► W garnku na mocno rozgrzanym tłuszczu obsmażyć udka ze wszystkich stron. Następnie ułożyć je w żaroodpornym naczyniu skórą do góry. Mięso przykryć ( ja przykryłem drugim takim samym naczyniem żaroodpornym ) i piec przez około 90 minut w temperaturze 180 C / Termoobieg /. Udka obracać co jakiś czas, aż będą miękkie a skórka równomiernie zrumieniona.