Udka kurczaka duszone z jabłkami

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przygotowania udka opłukać, osuszyć, natrzeć soją, pieprzem i mieloną papryką.

Udka kurczaka duszone z jabłkami

Składniki:

Udka kurczaka duszone z jabłkami

 

  • 4 udka kurczaka

 

 

  • ostra papryczka chili

 

  • szklanka bulionu warzywnego(z kostki lub z proszku)

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

 

 

  • sos sojowy

 

 

  • piepr

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka duszone z jabłkami
Przygotowania udka opłukać, osuszyć, natrzeć soją, pieprzem i mieloną papryką. Chili oczyścić z pestek, drobno posiekać. Jabłka umyć przekroić, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Udka obsmażyć na oleju. Posypać chili podlać bulionem. Przykryć dusić przez 30 minut Obłożyć jabłkami i du­sić 10-15 minut, Uduszone udka razem z jabłkami wyjąć na ogrzany półmisek i odstawić w ciepłe miejsce. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną W łyżce wody. Doprawić sosem sojowym, solą i sokiem cytrynowym.