Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w sezamie.
Udka z kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.Posmarować olejem ,natrzeć solą i pieprzem białym.Ułożyć na blasze i wsunąć do nagrzanego piekarnika.Piec40-45 min w temp.200 st.C.Na 15 min. przed końcem pieczenia posypać porcje kurczaka sezamem.Kalarepkę oczyścić ze skórki i liści.Umyć ,osączyć i pokroić w cienkie plas- -terki.Gotować w je w osolonym wrzątku z 10 min..Wyjąć i osączyć.Wywar z kalarepki zachować.Cukier zrumienić na patel- -ni i dodać wywar z rosołu i sok z cytryny i gotować karmel z min- -utę.Plasterki cytryny pokroić w trójkąty i włożyć z kalarepką do wrzącego karmelu i dusić z dwie minuty.Udka wyjąć z piekarnika rozłożyć z kalarepką na talerzach podgrzanych wcześniej.Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Jojo