Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Udka kurczaka w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wytworne udka

Udka kurczaka w winie

Składniki:

Udka kurczaka w winie

 

  • 4 udka
  • 10 dag marchewki
  • 25 dag drobnej cebuli
  • 40 dag ciemnych winogron
  • 1/4 litra czerwonego wina
  • sól, pierz
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka w winie
Udka ponakłuwać, natrzec solą i pieprzem, marchewki pokroić w kostki, cebulkę na połówki. Udka i marchewki ułożyć w garnku i gotować 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać wino, cebulę i gotować dalsze 10 minut. Przed końcem gotowania dodać winogrona. Następnie wszystko wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Sos zagęścić śmietaną. Polać nim udka.