Sposób przygotowania:
Udko marynowane w oleju sezamowym.
Oprawione udka wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 10 min. To sprawi, że mięso białko zetnie się na powierzchni, a w środku pozostanie soczyste i kruche. Wszystkie składniki na marynatę wrzucamy do większego naczynia i dokładnie mieszamy. Udka wyciągamy z wody, pozwalamy im z 5 minut ostygnąć, chodzi o to aby się nie poparzyć. A następnie nacieramy je marynatą. Zamykamy szczelnie i do lodówki najlepiej na kilka godzin lub na noc. Taki fortel nie tylko pozwoli nam uzyskać aromatyczne mięso, ale i skróci proces pieczenia. Udka są już w połowie miękkie, a więc i względy ekonomiczne. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i do takiego wkładamy pojedynczo ułożone na blasze udka , pieczemy około godziny.. Dla zwolenników bez skóry, polecam ją ściągnąć przed marynowaniem.