Sposób przygotowania:
Udka na śmietanie
Umyte udka posolić i popieprzyć,zrumienić na smalcu
ze wszystkich stron. Wyjąć,odlać trochę tłuszczu z patelni ,na reszcie zrumienić posiekaną cebulę i czosnek,dodać paprykę w proszku i wywar,włożyć obsmażonego kurczaka,przykryć i dusić 30 minut na małym ogniu.Domieszać kwaśną śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem.Sos gdy jest za rzadki można zagęścić mąką.Udka najlepiej smakują z ryżem i dowolną sałatką.
ze wszystkich stron. Wyjąć,odlać trochę tłuszczu z patelni ,na reszcie zrumienić posiekaną cebulę i czosnek,dodać paprykę w proszku i wywar,włożyć obsmażonego kurczaka,przykryć i dusić 30 minut na małym ogniu.Domieszać kwaśną śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem.Sos gdy jest za rzadki można zagęścić mąką.Udka najlepiej smakują z ryżem i dowolną sałatką.