justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

udka pieczone na blasze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

soczysty kurczak pieczony na blasze do ciasta

udka pieczone na blasze

Składniki:

udka pieczone na blasze

 

  • udka z kurczaka całe 3 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta do mięs
  • majeranek do obsypania mięsa
  • masło 4 łyżki

Sposób przygotowania:

udka pieczone na blasze
Udka dzielimy na dwa kawałki. Każdy doprawiamy solą, pieprzem,Vegetą i sporą ilością majeranku. Blachę do ciasta smarujemy masłem. Układamy na blasze kawałki kurczaka. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę, w połowie pieczenia mięso przewracamy na drugą stronę. Jeśli jest potrzeba można dodać masło.