VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Udka pieczone na ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie mięsko to ja uwielbiam… Szybko i smacznie ponieważ mięsko robi się samo, wystarczy wszystko umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i już.

Udka pieczone na ryżu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka pieczone na ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone na ryżu
Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż oraz połowę pieczarek. Kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Układamy na ryżu. Zasypujemy resztą pieczarek. Przygotowujemy zalewę. Wodę mieszamy z koncentratem pomidorowym, liściem lubczyku, przyprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy mięso . Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 45 minut.
Udka pieczone na ryżu
Etap 1 W naczyniu wysypujemy surowy ryż i połowę pieczarek
Udka pieczone na ryżu
Etap 2 Kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką
Udka pieczone na ryżu
Etap 3 Mięso zalewamy przygotowana zalewą