msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Udka pieczone teriyaki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kontynuacja przygody z sosem teriyaki. Po mięsku pozostało wspomnienie.

Udka pieczone teriyaki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka pieczone teriyaki.

 

  • 3 duże udka
  • 6 łyżek sosu teriyaki
  • 1 czubata łyżka przyprawy do drobiu

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone teriyaki.
Mięso opłukać i dobrze osuszyć.Przekroić każde udko na pół.Zalać sosem teriyaki i obficie posypać przyprawą do drobiu.Natrzeć tą mieszanką kawałki udek i pod przykryciem wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i w przykrytym naczyniu żaroodpornym piec mięso ok.15 minut. Zdjąć pokrywę i zwiększyć temperaturę do 210 stopni.Piec jeszcze ok.45 minut. Ja podałam mięso z młodymi ziemniaczkami z koperkiem, sałatą i mizerią.
Udka pieczone teriyaki.
Etap 1
Udka pieczone teriyaki.
Etap 2

Tagi:

przyprawy sosy