aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Udka pieczone w ryżu z warzywami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie szybkie i niesamowicie smaczne! szczególnie ryz :)

Udka pieczone w ryżu z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka pieczone w ryżu z warzywami

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 szklanka ryżu
  • 0,5 l rosołu lub wywaru warzywnego
  • przyprawa do kurczaka
  • 100 g mieszanki warzyw mrożonych
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Udka pieczone w ryżu z warzywami
Udka dokładnie oczyść i opłucz, następnie obsyp przyprawą (nie przesadź, bo danie będzie za słone ;p). Następnie obsmaż na rozgrzanej patelni z obydwu stron. Do naczynia żaroodpornego wsyp ryż, na to wyłóż mrożone warzywa, udka i posyp obficie posiekaną natką pietruszki. Całość zalej rosołem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 1-1,5 godziny w tem. 200 C.
Udka pieczone w ryżu z warzywami
Udka pieczone w ryżu z warzywami
Udka pieczone w ryżu z warzywami
Udka pieczone w ryżu z warzywami