kista33

kista33

Kucharz
[Przepisów: 29]

Udka po amerykansku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ten przepis dostalam od kolezanki ze Stanöw.. Tym daniem zajada sie cala moja rodzina...

Udka po amerykansku

Składniki:

Udka po amerykansku

 

Sposób przygotowania:

Udka po amerykansku
Udka umyj i odetnj dolna czesc.Zaroodporne naczynie wylöz folia aluminiowa z duzym zapasem z jednej i z drugiej strony,Udka dopraw przyprawa do kurczaka ostra papryka i czosnkiem granulowanym.Majonez wymieszaj z ketchupem z ziolami.Dokladnie posmaruj udka,posyp ale nie za grubo bulka tarta.Przykryj udka tworzac nad nimi daszek z zapasu foli.Piecz 45min.w tem.250c.!5min przed koncem pieczenia folie odwin i piecz az udka sie zrumienia.
Udka podawac z frytkami i sosem czosnkowym.