Sposób przygotowania:
Udka po mojemu
Na początku mięso z kurczaka obieramy ze skóry i nacieramy przyprawą do kurczaka.
Następnie każdy kawałek smarujemy musztardą.
Posmarowane musztardą udka układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy starkowanym mrożonym masłem.
Następnie na posypane masłem udka sypiemy warstwowo pokrojone w paseczki warzywa tj. pora i seler a starkowane na tarce marchew i pietruszkę.
Następnie wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ząbki czosnku.
Na koniec wszystkie składniki polewamy drobiowym bulionem.
Naczynie przykrywamy.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230 stopni i pieczemy przez około 50 minut.
Udka podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.
Smacznego.
Następnie każdy kawałek smarujemy musztardą.
Posmarowane musztardą udka układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy starkowanym mrożonym masłem.
Następnie na posypane masłem udka sypiemy warstwowo pokrojone w paseczki warzywa tj. pora i seler a starkowane na tarce marchew i pietruszkę.
Następnie wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ząbki czosnku.
Na koniec wszystkie składniki polewamy drobiowym bulionem.
Naczynie przykrywamy.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230 stopni i pieczemy przez około 50 minut.
Udka podajemy z ziemniaczkami i suróweczką.
Smacznego.