justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Udka podsmażane i parowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

duża udka trudno czasami przesmażyć warto je na chwilę wstawić do parowaru

Udka podsmażane i parowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka podsmażane i parowane

 

  • całe udka 3 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • przyprawa do kurczaka po węgiersku
  • masło

 

 

Sposób przygotowania:

Udka podsmażane i parowane
Umyte udka należy dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek mięsa doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i sporą ilością przyprawy do kurczaka. Udka smażymy na roztopionym maśle, aż skórka będzie chrupiąca. Gotowe wkładamy na 10-15 minut do parowaru, aby mieć pewność, że nie będą w środku surowe.
Udka podsmażane i parowane
podsmażone udka wkładamy na kilka minut do parowaru
Udka podsmażane i parowane
udka podałam z tłuczonymi ziemniakami posypanymi suszoną pietruszką