lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Udka w marynacie z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pałki wyszły bardzo smaczne o oryginalnym smaku słodkawym

Udka w marynacie z sezamem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka w marynacie z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie z sezamem
1-Pałki z kurczaka myjemy dokładnie oczyszczamy jeśli potrzeba. 2- Następnie rozrabiamy marynatę w miodzie i nacieramypałki całe obtaczamy będą lepsze 3- Kiedy juz mamy pałki natarte wkładamy je do woreczka a to co nam zostanie z marynaty rozrabiamy z woda i zalewamy pałki . 4- Wkładamy zamknięty woreczek do żaroodpornego naczynia i do pieca pieczemy 50 minut w 180 stopniach po czym rozcinamy woreczek i zapiekamy już bez woreczka jakieś 15-20 minut aby nam się zarumieniły :)
Udka w marynacie z sezamem
sam widok zachęca do jedzenia a co dopiero jak włozymy do ust
Udka w marynacie z sezamem
Powstały sosik mozemy dodac do ziemniaczków albo polac nim miesko