Sposób przygotowania:
Udka w miodowo - czosnkowej marynacie
Składniki na marynatę łączymy z sobą , dokładnie mieszamy.
Udka kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu podzielić na połówki,( duże udka) a następnie dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej marynatą.
Tak przygotowane udka zakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia udka ułożyć na blasze z piekarnika polać pozostałą marynatą która została po wyjęciu udek.
Tak przygotowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec na złoty kolor do miękkości mięsa.
Udka kurczaka po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu podzielić na połówki,( duże udka) a następnie dokładnie natrzeć przygotowaną wcześniej marynatą.
Tak przygotowane udka zakryć ściereczką i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia udka ułożyć na blasze z piekarnika polać pozostałą marynatą która została po wyjęciu udek.
Tak przygotowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec na złoty kolor do miękkości mięsa.
gusia1000