msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Udka w panierce serowej.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejny eksperyment z panierką serową.Tym razem na wokandę poszły udka z rosołu.

Udka w panierce serowej. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w panierce serowej.

 

  • 3 ugotowane w rosole udka kurze
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 10 dag sera żółtego np.gouda
  • 2 jajka
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Udka w panierce serowej.
Ugotowane wcześniej i ostudzone udka dokładnie osuszyć.Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka,lekko wetrzeć przyprawę. Ser żółty zetrzeć na drobnej,ale nie najdrobniejszej tarce -do sera.Wymieszać go z bułką tartą.Jajka wybić na miseczkę,lekko posolić i rozkłócić dokładnie trzepaczką. Na patelni rozgrzać olej.Udka panierować w jajku,bułce z serem i jeszcze raz w jajku i mieszance bułki i sera.Smażyć na patelni z obu stron na chrupiąco i rumiano. Podałam udka z ziemniakami z wody, buraczkami konserwowymi i mizerią z ogórków.
Udka w panierce serowej.
Mięso natrzeć przyprawą.Panierować w mieszance sera,bułki i jajkach.
Udka w panierce serowej.
Opanierowane dwukrotnie udka włożyć na rozgrzany olej.
Udka w panierce serowej.
Smażyć udka z obu stron na chrupiąco i rumiano.
Udka w panierce serowej.
Podawać gorące np. z ziemniakami ,mizerią i buraczkami.