Sposób przygotowania:
Udka w śliwkowej marynacie
W rondelku roztopić masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować. Dodać miód, ketchup i powidła śliwkowe, wsypać obie papryki. Dokładnie wymieszać.
W przygotowanej marynacie obtoczyć udka i odstawić do lodówki nawet na całą noc.
Udka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. przez ok. 50 minut.
W przygotowanej marynacie obtoczyć udka i odstawić do lodówki nawet na całą noc.
Udka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 st. przez ok. 50 minut.
Przygotowanie marynaty
W rondelku roztopić masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować. Dodać miód, ketchup i powidła śliwkowe, wsypać obie papryki. Dokładnie wymieszać.
Marynowanie udek
W przygotowanej marynacie obtoczyć udka i odstawić do lodówki nawet na całą noc.
Pieczenie udek
Piec w temperaturze 180 st. przez ok. 50 minut.