kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Udka w sosie śmietanowo-pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i tanie danie z naszego drobiu.

Udka w sosie śmietanowo-pomidorowym

Składniki:

Udka w sosie śmietanowo-pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Udka w sosie śmietanowo-pomidorowym
Udka myjemy i posypujemy czosnkiem, pieprzem i solą. Po 15 minutach przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy posiekaną natką pietruszki i zalewamy winem. Cukinie obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach,po czym dodajemy do udek. Wszystko wsadzamy do piekarnika i dusimy ok, godziny, aż mięso będzie miękkie. Z koncentratu i śmietany, z dodatkiem wody, robimy sos którym polewamy udka,po czym jeszcze na 15 minut wsadzamy do piekarnika, Udka podawać z ziemniakami.