Sposób przygotowania:
Udka z czosnkiem w pomarańczach
Udka myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Pomarańcze parzymy, obieramy i oddzielamy miąższ od błonek. Przyprawione kawałki kurczaka układamy w woreczku, wciskamy sok z pomarańczy, pozostały po jej obraniu.Cząstki pomarańczy i plasterki czosnku wrzucamy do udek. Zamykamy szczelnie woreczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200*C i pieczemy ok 40 min. Gotowe mięsko kurczaka wyjmujemy z woreczków. Sos powstały po pieczeniu wlewamy do blendera wraz z pieczoną pomarańczą i czosnkiem i blenderujemy na jednolitą masę. Sos podajemy z udkami.
przejs
Editha
Cieszę się, że Ci smakowały ;) I Twojemu dzieciątku również ;)
Mam nadzieję, że następnym razem zdążysz strzelić fotkę.