Sposób przygotowania:
Udka z grzybkami
Udka dokładnie myję i nacieram solą oraz mielonym pieprzem. Obsmażam na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obieram, kroję w piórka i dodaję do mięsa. Duszę aż udka puszczą sok a cebulka się przyrumieni.
Następnie posypuję resztą przypraw, podałam orientacyjne ilości, każdy wie co i ile lubi:) , ja po prostu posypuję delikatnie wierzch mięsa.
W czajniku zagotowuję wodę i podlewam mięso. Duszę jakieś 20 minut, po tym czasie dodaję grzyby i gotuje razem kolejne 20. Mięso musi być miękkie.
Podałam z makaronem z pełnego przemiału.
Następnie posypuję resztą przypraw, podałam orientacyjne ilości, każdy wie co i ile lubi:) , ja po prostu posypuję delikatnie wierzch mięsa.
W czajniku zagotowuję wodę i podlewam mięso. Duszę jakieś 20 minut, po tym czasie dodaję grzyby i gotuje razem kolejne 20. Mięso musi być miękkie.
Podałam z makaronem z pełnego przemiału.
Cukiereczek13
zbysiowa
Już pakuję Kasiu hahhaaa:)
LegoJedi
zbysiowa
Sos sojowy parę kropel, dla smaku:) Możesz nie dawać :)
zewa
zbysiowa
Dziękuję Ewciu:)