Sposób przygotowania:
Udka z jarzynowym farszem
Udka odfiletować (delikatnie wyjąć kość) , przyprawić przyprawami wymieszanymi z 2-3 łyżkami oleju i 1 łyżką soku z cytryny. Odstawić min. na 12 godzin w lodówce.
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko z serkiem topionym i delikatnie przyprawić. Gotowy farsz nakładać
do udek, układać na blaszce i piec w piekarniku ok 1,5 godziny.
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko z serkiem topionym i delikatnie przyprawić. Gotowy farsz nakładać
do udek, układać na blaszce i piec w piekarniku ok 1,5 godziny.
msewka
Jojo
Śliweczka
Natala1210
luna
Wielkie Żarcie / Przepisy / Przepisy użytkownika appetita / Udka z jarzynowym farszem