gosia19761

gosia19761

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Udka z jarzynowym farszem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fantastyczne danie na niedzielny obiad

Udka z jarzynowym farszem

Składniki:

Udka z jarzynowym farszem

 

  • 5-6 udek z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1-2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 30dag pieczarek
  • jeden serek topiony(kremowy, pieczarkowy lub ziołowy)
  • Przyprawy wg własnego uznania
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Udka z jarzynowym farszem
Udka odfiletować (delikatnie wyjąć kość) , przyprawić przyprawami wymieszanymi z 2-3 łyżkami oleju i 1 łyżką soku z cytryny. Odstawić min. na 12 godzin w lodówce.
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko z serkiem topionym i delikatnie przyprawić. Gotowy farsz nakładać
do udek, układać na blaszce i piec w piekarniku ok 1,5 godziny.